sunnuntaina, syyskuuta 02, 2012

WLAN-verkon laajentaminen

Kerrotaan välillä epäonnistumistarina. Hankin D-Link DIR-825 quadband gigabit-reitittimen. Sitä myy esimerkiksi verkkokauppa.com. Olin jo etukäteen selvittänyt, että laite toimii linuxilla ja on päivitettävissä DD-WRT tai OpenWrt avoimen lähdekoodin-järjestelmällä.

Aikaisemmin olen hankkinut itselleni kaksi Linksys WRT54G WLAN-tukiasemaa, joilla nykyinen langaton verkko toimii. Niihin olen asentanut DD-WRT linuxin. Ajatukseni oli siirtyä uudella laitteella 5 gigahertsin taajuuskaistalle ja suurempaan 300+300 Mbit nopeuteen. Lisäksi laite osaa käyttää varayhteytenä USB-mokkulaa, jos pääverkkoyhteys menee alas.

Minulla on siis D-link DIR-825 WLAN-tukiasema ja reititin. Sen laiteversio on B2-sarjaa. Koitin päivittää sen DD-WRT firmwareen, joka onnistui hienosti. Noudatin tämän DD-WRT Wiki-sivun ohjetta kirjaimellisesti.

Valitettavasti dd-wrt:n konfigurointi meni ensiyrittämällä pieleen, enkä päässyt enää kirjautumaan siihen sisälle. Tämä oli täysin oma vikani, kun en miettinyt, mitä olin tekemässä. Virhe oli se, että menin muuttamaan verkkoasetuksia oletusasetuksista poikkeaviksi enkä tiennyt, mistä osoitteesta ylläpitoliittymään kirjaudutaan muutoksen jälkeen. Niinpä päätin jyrätä asennuksen ja aloittaa homman alusta.


Tein seuraavaksi 30/30/30 resetoinnin ja päivitin laitteen takaisin D-Linkin omaan 2.00b12 world-wide firmwareen, jotta voisin aloittaa päivittämisen täysin alusta. Tämä firmware on linkitetty DIR-825 Wikin sivulle. Tästä seurasi sellainen ongelma, että laite toimii tällä firmwarella hyvin, mutta väittää olevansa B1-mallia, vaikka rauta on B2-malli! Ks kuvankaappaus alla, ohjelmisto väittää laitetta B1-malliksi sivun ylälaidassa.


Jos nyt yritän päivittää sitä openWRT tai DD-WRT firmwarella, saan virheilmoituksen, että tämä firmware ei ole tarkoitettu minun laitteelleni ja että päivitys on estetty.
Haluatko päivittää Firmwaren

OpenWRT-päivitys alkamassa

Firmwarea ei kuitenkaan hyväksytä
Sain päivitettyä laitteeseen D-Linkin oman uudemman 2.05EU firmwaren, mutta se toimii samalla tavalla kuin 2.01 versiokin, eli kieltäytyy päivittämästä muita firmare-versioita. Ja edelleen tunnistaa laitteen raudaltaan väärin B1-versioksi.

Jos siis teen 30/30/30 resetoinnin ja yritän päivittää ulkopuolista firmwarea, se ei onnistu:

30/30/30 Recovery-päivitys
Firmware valittu

Firmware ei kelpaa



Onko kenelläkään tiedossa mitään konstia, millä saisi laitteen tunnistumaan takaisin B2-versioksi? Onkohan juuri B2-versiolle tarkoitettua firmwarea saatavilla jossain? Voisin päivittää laitteen sillä ja aloittaa proseduurin alusta.

Voin nyt käyttää laitetta D-linkin omalla ohjelmalla, mutta koska minulla on kaksi vanhempaa Linksys WLAN-tukiasemaa, jotka käyttävät DD-WRT ohjelmistoa, olisi hienoa saada myös D-link samalle tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.