lauantaina, syyskuuta 08, 2012

Tulostimen huputtaminen

Lasertulostimeni (HP LaserJet 1010) on ollut useamman vuoden tulostimen mukana tulleen läpinäkyvän muovipussin alla. Muovipussi ei ole tietenkään kovin tyylikkään näköinen.

Ostin Citymarketin poistomyynnistä hetken mielijohteesta suihkuverhon. Kangas on nimittäin vettä ja likaa hylkivä ns. sealskin eli "hylkeennahka" kangas. Se on kiiltävää tekoainetta. Palanen on noin 1,8x2 metriä kooltaan. Verhon voi haluttaessa pestä koneessa 30 asteisella pesuohjelmalla.

Mittasin tulostimen mitat ja piirsin päädyn profiilin paperille noudattaen kynällä laitteen ulkoreunan muotoa. Piirsin kankaalle päädyn kuvan paperilta ja toista päätyä varten sen peilikuvan ja leikkasin ne kankaasta, jättäen 10 mm ompeluvaran. Lopuksi leikkasin suoran välikappaleen päätyjen väliin.
Sapluunan piirtäminen

Koska verhossa oli jo päärmätty sen reunat, sain sen reunasta alkaen leikattua päätyjen alareunasta siistin, valmiiksi päärmätyn.  Välikappaleeseen piti tehdä taitettu takareuna ja sen jälkeen kappaleet piti ommella yhteen. Vaimoni teki onneksi ompelutyön, koska varsinkin kulmiin tulee helposti ryppyjä.

Loppuun vielä ennen ja jälkeen kuvat.
Tulostin lähtötilanteessa ilman suojaa

Pölysuoja valmiina paikallaan
Nyt tulostin on pölyltä ja kissankarvoilta suojassa ja vanha muovipussi pääsee roskikseen. Jostain syystä kissamme makailevat erityisen mielellään tulostimien päällä.

Päivitys

Koska kangasta jäi vielä ylitse, päätin tehdä vielä oman suojan toiselle monitoimi-tulostimelleni. Sen malli on Epson Stylus SX620FW. Se on värillinen verkkotulostin, muistikortinlukija, skanneri ja faksi.

Epsonin muoto on lasertulostimen muotoa enemmän suorakaide, joten kokeilin ommella sen itse. Ihan kohtuullinen suojahupusta tuli. Tosin katkaisin ompelukoneen (Husqvarna Prisma 920) neulan, kun se osui paloja yhdessä pitävään nuppineulaan. Lupasin ostaa vaimolleni ompelukoneeseen sopivan neulapaketin korvaukseksi. Hän vaihtoi uuden neulan katkenneen tilalle, itse en sitä olisi osannut tehdäkään.

Epsonin monitoimilaite
Epson suojattuna pölyltä
Tämä oli mielestäni erinomaisesti sijoitettu 5 euroa. Tosin ompelukoneen neulat pitää vielä ostaa katkenneen tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.