lauantaina, syyskuuta 29, 2012

Viikinki tuli taloon

Kun olin ommellut suihkuverhosta tulostimille huput, kävi ilmi, että jostain syystä vaimoni Husqvarna-ompelukoneen takaisinpäin ompelu ei toiminut kunnolla. Lisäksi vauhtipyörä oli irronnut, eikä enää pysynyt kunnolla paikoillaan. Minä en niitä kylläkään omasta mielestäni rikkonut.

Kävimme kysymässä koneen korjaamista, mutta valitettavasti 28-vuotta vanhaan koneeseen ei saanut enää varaosia. Koneen laakerit olivat myös kuluneet loppuun.

Tänään poikkesimme katsomaan uusia Husqvarnan malleja ja mukaan tarttui uusi viikinki: Husqvarna Viking Sapphire 875.

Kone on ammattilaatua ja ns. elektroninen ompelukone. Sitä hankitaan mm. ammattioppilaitoksiin ja yläasteelle päivittäiseen käyttöön. Koneessa on automaattinen materiaalin tunnistus, jonka avulla paininjalan painetta säädetään automaattisesti. Kone katkaisee langan automaattisesti ja säätää langan kireyden myös itse. Kaikkia säätöjä voi myös hienosäätää käsin isolta näytöltä ja omat asetukset voidaan tallentaa 19 muistipaikkaan.



Koneessa on valtaava määrä (yli sata) ompeleita ja koristeompeleille voidaan säätää haluttu aloituskulma, mikäli halutaan koristella tarkasti vaikean muotoisia kankaita. Kaikki ompeleet voidaan peilata sekä Y- että X-akselin suhteen. Erilaisia fontteja on viisi, joilla voi kirjoa tekstin.

Ompelutilassa ja naula-alueella on omat valonsa, jotka auttavat valaisemaan työalueen tarkasti ja tasaisesti. Koneen voi määritellä pysähtymään neula alhaalla tai ylhäällä, riippuen ollaanko tekemässä muotoa vai päästy sauman loppuun asti.




Näyttö kertoo selkeästi suositeltavat ("Sewing Advisor") tai asetetut valinnat ja lisäksi koneen käyttämän kielen voi vaihtaa suomen kielelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.