maanantaina, heinäkuuta 30, 2012

Nokia Lumia 800 päivitys

Nokia Lumia 800 puhelimeni on jo muutamana päivänä näyttänyt aloitusnäytöllä mustapohjaista viestiä "Saatavilla on päivitys."

Päätin tänään päivittää puhelimen. Kun kytkin sen Windows-koneeseen USB-kaapelilla, kone tunnisti laitteen ja alkoi hakea siihen sopivia ajureita. Niitä ei löytynyt koneeltani eikä myöskään Windows Updatesta.

Seuraavaksi päätin ladata Zunen, joka löytyy helposti Microsoftin Zune-kotisivulta. 
Zunen asennuksen jälkeen se kysyy, haluanko käynnistää ohjelman. Ohjelmaa käynnistäessä se kuitenkin herjaa, että se kohtasi kriittisen virheen (koodi C00D11CD). Siitä kuitenkin selvisi sulkemalla Zune ja kirjautumalla ulos ja sisälle Windowsiin uudelleen.


 Nyt Zune käynnistyi automaattisesti, kun USB-kaapelin kiinnitti puhelimeen. Zune ei huomauta puhelimen päivittämistarpeesta, ennenkuin käy puhelimen Summary-sivulla. Oletuksena se käynnistyy sekavalle Quickplay-sivulle. Vaikka Nokian Ovi-suiten käyttölogiikka oli erikoinen, on Zunen logiikka vähintään yhtä poikkeava (ainakin minulle).

Päivitys käynnistetään "Asenna päivitys" -nappia painamalla. Zune siirtyy taustalle ja muuttaa ikkunan värin mustaksi. Myös puhelin muuttuu päivitystilaan ja kosketusnäytön käyttö on estetty.



Päivitys tekee ensin varmuuskopion puhelimesta ja lataa päivityksen sen jälkeen koneelle ja aloittaa sen asentamisen. Sen jälkeen puhelin käynnistetään uudelleen ja sen PIN-koodi pitää syöttää, jotta asentaminen jatkuu. 








Päivitys siis onnistui. Se palauttaa käyttäjän tiedostot (esimerkiksi valokuvat ja omat dokumentit) nätisti, mutta ei Marketplace:sta asennettuja sovelluksia. Ne pitää ladata ja asentaa uudelleen.

Tämän jälkeen Zune kertoo, että se tutkii onko saatavilla lisäpäivityksiä puhelimeen.



Nokia-päivityksen Lisätiedot-kohdasta aukeaa seuraava sivu:
http://www.microsoft.com/windowsphone/fi-FI/howto/wp7/basics/phone-updates.aspx
Se ei siis kerro lainkaan, mitä ohjelmaa ollaan päivittämässä.

Päivitys paljastu Nokian kartta-sovelluksen uudeksi versioksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.