perjantaina, heinäkuuta 13, 2012

Vanhalle levylle käyttöä

Posti toi tänään sovittimen, jolla Lenovo Ultrabay-asemapaikkan voidaan laittaa toinen kovalevy. Nyt asemapaikassa on kirjoittava DVD-asema, jonka voi vaihaa lisäakkuun, blu-ray asemaan tai toiseen kovalevyyn.
Kelkka päältä päin
Sovitin-kelkka on kiinalainen kopio Lenovon omasta sovittimesta. Se on valmistettu mustasta muovista ja ohuesta metallista.
Kelkka alta
Sovittimen mukana tuli pieni pussi, jossa on neljä kappaletta Lenovoon sopivia ruuveja, mutta en keksinyt, mitä käyttöä niille on ajateltu. Sovittimen etureunassa on saranoitu "salpa", joka pidentää levyasematilaa muutaman millimetrin. Tämän jälkeen kovalevy lasketaan kelkan pohjalle ja työnnetään kelkan perällä oleviin SATA-liittimiin. Kun salvan painaa alas, on kovalevy lukittunut paikoilleen tiiviisti. Mitään ruuvireikiä kovalevyn kiinnittämiseksi ei kelkkaan ole tehty.
Kovalevy paikoillaan
Koska kovalevyn ympärillä on runsaasti metallipintoja, siitä kehittyvä lämpö johtuu laajalle alueelle. Kovalevyn ja sovittimen väliin jää sivusuunnassa noin parin millin ilmarako, joka omalta osaltaan edesauttaa levyn viilenemistä.

Kovalevy toimii kelkasta käsin erinomaisesti. Konetta käynnistäessä pitää tosin muistaa vaihtaa käynnistysasemaksi Ultrabay-kovalevy, oletuskovalevyn sijaan.

Näin voin helposti käynnistää tietokoneen Windowsilla, jos tarvitsen sitä joskus. Veikkaan, että en tule sitä montaa kertaa käyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.