tiistaina, helmikuuta 28, 2012

Stone

Stone (2010) elokuva kertoo vankilassa olevan rikollisen (Edward Nortonin) hermopelistä vankilan vapautuksista vastaavan virkailijan (Robert De Niro) kanssa. Kuvioon sotkeutuvat mukaan sekä virkailijan vaimo (Frances Conroy) että Nortonin vaimo (Milla Jovovich).

Elokuva on puuduttavan pitkä. Vaikka näyttelijät ovat tähtikaartia, ei tarina etene ja varsinkin Nortonin kyky arvata ja johdatella vankilan virkailijaa ei tunnu uskottavalta.

Elokuvassa annetaan ymmärtää, että Nortonilla ei ole vankilassa yhtään ystävää. Silti hän on istunut tuomiotaan yli kahdeksan vuotta.Muutenkin juoni etenee verkkaisesti ja elokuva tuntuu junnaavan paikoillaan.


Milla Jovovich viettelee De Niron näyttelemän virkailijan ja saa tämän pään sekaisin. Lopuksi tulee väistämätön henkilöiden välinen fyysinen yhteenotto ja loppuhuipentuma, jonka voi arvata hyvin ennakkoon. 

Juoneen on lisäksi ympätty uskonnollinen teema, jonka mukaan ihminen voi vastaanottaa jumalaisen näyn "värähtelemällä oikealla taajuudella" kun kuuntelee sopivaa ääntä, joka voi olla vaikkapa mehiläisen pörinä tai sanomalla sopivan äänen monta kertaa peräkkäin. Ja näinhän Norton löytää oman valaistumisensa, joka ei kuitenkaan selitä elokuvan juonesta mielestäni mitään ja jää jotenkin muusta tarinasta irralliseksi. 

Ilman tähtinäyttelijöitä tätä elokuvaa olisi tuskin jaksanut katsoa loppuun asti.

Arvosana: *½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.