tiistaina, helmikuuta 28, 2012

Hölmö hullu rakkaus

Hölmö hullu rakkaus (2011) -elokuva tuli katsottua koska en löytänyt vuokraamosta muutakaan vuokrattavaa. Mieluiten valitsen vuokrattavaksi sci-fi tai toimintaelokuvan. Tämän draamakomedian pääosassa on mainio Steve Carell, joka huomaa joutuvansa keski-ikäisenä palaamaan takaisin sinkkuelämään.

Carell on elokuvassa todellinen kameleontti, joka muuntautuu väsähtäneestä numeronpyörittäjästä varsinaiseksi playboyksi. Tässä muuntautumisessa häntä opastaa Ryan Goslingin näyttelemä hurmuri, joka laittaa uuden suojattinsa elämän ja pukeutumistyylin kerralla uusiksi. Gosling elää tyhjäpäiväistä elämää, jossa hän potee sitoutumiskammoa ja vaihtaa naista yhtä usein kuin paitaa. Tässä roolissa hän onnistuu erinomaisesti ja joutuu elokuvan aikana kohtaamaan tunteensa kohdatessaan erilaisen naisen, joka ei ole pelkästään romanssinkaipuussa. Tätä roolia näyttelee hienosti Emma Stone.

Tunnettua näyttelijäkaartia täydentää myös Julianne Moore, joka tulkitsee Carellin syrjähypyn tekevänä vaimona. Hän kyllästyy heidän elämäänsä, mutta huomaa elokuvan aikana, että kaikkea ei kannata laittaa uusiksi. Ja ettei Kevin Baconin näyttelemä ihastus olekaan ex-miehensä positiivinen vastakohta.

Marisa Tomei täydentää näyttelijäkaartia esittämällä Carellin alkoholisoitunutta yhden yön suhdetta. Tomeille erilainen vamppi-rooli, mutta naurattaa varsinkin kohtauksessa, jossa tapaa Carellin tämän vaimon kanssa koulun vanhempainillassa.

Elokuva saa hyvälle tuulelle. Se toimii hyvin keski-ikää lähestyvälle. Elokuvan juonen arvaa helposti, mutta juoneen on saatu sisällettyä myös muutama yllätys, joka pitää sen hyvin kasassa. Eihän tämä elokuva aivan klassikko ole, mutta hauskaa viihdettä.

Arvosana: ***

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.