sunnuntaina, helmikuuta 12, 2012

SSD aseman ohjelmiston päivitys

Huomasin OCZ:n keskustelupalstalta, että he ovat päivittäneet Linux-pohjaisia SSD-asemien laiteohjelman päivitystyökaluja.

Noudatin sivun http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?89670-Firmware-update-Tools-for-OCZ-Vertex2-3-Agility2-3-Solid3-Revo-and-Ibis-SSD-s ohjeita:

Ensin ladattiin Linux-levykuva, joka asennetaan muistitikulle. Lataus tapahtuu hiukan kyseenalaisesti Rapidshare-palvelusta. Käytin USB-asennukseen Unetbootin-ohjelmaa, joka on Ubuntun sovellusvalikoimassa saatavilla. Unetbootin päävalikosta valitaan "Levykuva" ja se ISO-tiedosto, jonka oli ladannut (ocz_fwupd_2.68.12.iso). USB-aseman valitsemisessa pitää olla tarkkana, jos koneessa on muitakin USB-tikkuja kytkettynä, jottei kirjoita vahingossa väärälle tikulle.

Levykuva vie 141 megatavua tilaa, joten sen voi kirjoittaa melko pienellekin muistitikulle. Käyttämäni muistitikku on 1 GB kokoinen.

Kun USB-muisti oli valmiina, käynnistetään kone uudestaan ja valitaan käynnistysasemaksi tuo muistitikku. Se tapahtuu painamalla F8-funktionäppäin pohjaan koneen käynnistyessä.

Muistitikulta käynnistyy riisuttu Linux-jakelu, joka vie käyttäjän suoraan Linux-työpöydälle. Työpöydällä on ikoni "Update firmware", joka käynnistää terminalin. Terminalissa ohjelma käy läpi kaikki löytämänsä kovalevyt ja jos kovalevy on OCZ SSD-asema, sen firmware-versio tunnistetaan ja ohjelma lataa verkosta uusimman kyseiseen malliin saatavilla olevan laiteohjelman.

Oma laiteohjelmani oli 1.22 ja uusin versio 1.35. Tämä uusin versio päivitettiin asemaan.  Asema on OCZ Vertex2, ja sen kapasiteetti on 60 GB.
SSD-aseman Varusohjelmisto on päivittynyt

Lopuksi Linux-jakelusta kirjaudutaan ulos ja käynnistetään kone uudelleen. Ubuntun levytyökalu näyttää aseman Varusohjelmiston päivittyneen.

Release note kertoo uudesta versiosta seuraavaa:
Issues resolved since version 1.34
  • Further improved the File System block error handling process
  • Enhanced internal error handling during power loss


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.