tiistaina, joulukuuta 27, 2011

Uusi akku UPSiin

Kävin Motonetissä katsomassa vaihtoakkua UPSin akun tilalle. Motonetissä on myytävänä samanlainen akku. Heiltä juuri oikeat akut olivat nyt loppuneet. Uusien piti olla saatavilla jo tänään, mutta myyjä sanoi että voi mennä ensi viikkoon ennenkuin saavat hyllyyn niitä.

Ajoin seuraavaksi Biltemaan ja sieltä vastaava akku 80410 löytyi. Hyllyssä oli ollut pitkä rivi juuri näitä akkuja, mutta jäljellä oli noin kolme kappaletta (ja yksi aukirevitty paketti).

Biltema tuote 80-410
Uusi akku vastaa ulkomitoiltaan tarkasti alkuperäistä
Tästä näkee, että liittimien leveys on erilainen

Akun hinta on 18,99 euroa, joka kassalla pyöristyy tasan 19 euroon. Uuden akun mitta, jännite ja speksit vastaavat täysin vanhaa akkua. Ainoa ero on liittimien leveydessä, alkuperäiset ovat 6,3 mm leveitä abiko-liittimiä ja uudet 4,8 mm leveitä abikoja.

Akut rinnakkain
Sujautin akun UPSin sisälle, ja painoin johtojen liittimet kiinni akussa oleviin kiinityskynsiin. Ainakin UPS lähti päälle ja tuntui alkavan ladata akkua. Pitää katsoa, jos saisin hankittua sopivat sovitteet noille liittimille, koska seuraavassa akussa voi olla tuo leveämpi liitin. Pihdeillä nuo johdon päissä olevat abiko-liittimet olisi voinut survoa kapeampiin liittimiin kiinni. Siihen pitää turvautua, mikäli UPSin toiminnassa ilmenee ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.