maanantaina, joulukuuta 12, 2011

Ubuntun siirtäminen

Koska 4 gigatavun USB-muisti oli täyttynyt jo 97% täyteen, päätin siirtää asennuksen USB-kovalevylle, joka on ollut tyhjän panttina pidempään.
Ulkoinen USB-kovalevy

Buuttasin MicroServerin USB DVD-asemalta Ubuntu DVD -levyllä ja kopioin muistitikun sisällön USB-kovalevylle. Lopuksi komensin asentamaan grubin USB-levylle.

Grub valitti sda-levystä jotain ja kun käynnistin konetta, se valittikin RAID-aseman olevan rikki! Tuo USB-levy näkyi sgd-asemana. Ubuntu pudottautui shelliin, josta komensin fsck:aamaan raid-pakan. Onneksi se osasi toipua tuosta virheestä. Testasin vielä vanhalla USB-muistitikulla koneen käynnistämistä ja se toimi normaalisti.

Kone ei käynnistynyt USB-levyltä. grup sanoi vain grub error, jos muistan oikein.

Asensin sitten Ubuntun DVD-levyltä, jolloin vain uusi USB-levy oli koneen sisäisessä USB-paikassa asennettuna. Sammutin koneen ja nyppäsin SATA-ohjaimesta kaapelit asennuksen ajaksi irti, jotta grub ei varmasti sekoilisi asematunnusten kanssa.  Asennus meni loppuun, mutta kone ei käynnistynyt normaalisti. Virhe oli kutakuinkin sama kuin ensimmäisellä siirtoyrityksellä.

Loin USB-levyn alkuun pienen /boot-osion (55 MB) ja sen perään root-osion ja 9 GB swap-osion. Merkkasin vielä fdiskillä boot-osion buuttavaksi (bootable flag).
Ubuntun asennus menossa USB-kovalevylle

Kolmannen DVD-asennuksen jälkeen kone käynnistyi kauniisti ja saatoin sen jälkeen piilottaa USB-levyn koneen sisälle. Se tuli yläosan massamuistipaikkaan, siellä olevan kovalevyn päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.