perjantaina, lokakuuta 14, 2011

Uusi Ubuntu on julkaistu

Aamulla miniläppäri ilmoitti, että uusi Ubuntu-versio 11.10 (Oneiric Ocelot) on julkaistu. Haluaisinko asentaa sen? En uskaltanut aamulla alkaa asentamaan, mutta nyt illalla laitoin työasemani asentamaan päivitystä.

Jakelupäivitysalkamassa
Päivityksen asennusohjelma kertoo selkeästi, mitä se tekee ja kauanko asennuksessa menee. Se nouti verkosta noin 2000 kpl ohjelmapaketteja ja asensi ne noin 20 minuutissa.

Paljon päivitettävää

Jonkin verran tarpeettomia (42) tai ei-tuettuja paketteja (59 kpl) löytyi samalla. Lopuksi kone piti käynnistää uudelleen. Ensimmäinen käynnistys kesti melko kauan, muutamia minuutteja, mutta nyt on alla uusi Ubuntu ja kaikki näyttäisi pikakokeilulla toimivan hienosti. Myös Nvidian ajurit ja ylimääräisiä ohjelmia, kuten Dropbox ja Spotify-asiakasohjelma (vaikka sitä en ole saanut toimimaan, se ei ole koskaan hyväksynyt kirjautumistani).
Myös näytönohjaimen ajurit päivittyivät automaattisesti
Tätä helpompaa ei Ubuntun jakeluversion päivittäminen voi olla.
Uusi versio käytössä

Uusi kirjautumis-sivu on tyylikäs ja myös Unityn käyttämä valikko on selkeytynyt 10.04 natty-versioon nähden. Myös Linux-ytimen versio on nyt 3.0.0-12-generic eli uutta kolmossarjaa. Laitteisto tuntuisi kokonaisuudessaan tunnistuneen ilman ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.