perjantaina, lokakuuta 14, 2011

Dennis Ritchie on kuollut

Yksi tietokoneohjelmoinnin edelläkävijöistä Dennis Ritchie on kuollut. Ritchie, 70, kuoli pitkän sairauden jälkeen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Lähde: Helsingin Sanomat


Omasta hyllystänikin löyty Ritchien ja Kernighanin C-kielen perusopas, jota tyylikkäämpää saa hakea. Monet uudetkin tietokirjat voisivat ottaa mallia, miten selkeästi ohjelmointikielen syntaksi käydään lävitse ja annetaan tyylikkäät esimerkit.

Unixin periaatteet luotiin käyttäjän tarpeesta lähtien ja samalla syntyi filosofia, jota tänäkin päivänä mm. Open Source ja Linuxin kehityksessä noudatetaan. Tehdään kukin ohjelma tiettyyn tarpeeseen ja pidetään huoli, että ohjelma hoitaa tuon tarpeen hyvin.  Eli ei tehdä monitoimityökaluja. Ja annetaan ohjelman lähdekoodi toisten arvioitavaksi ja jatkokehitettäväksi. Roska nauretaan piiloon ja parhaat ideat kehittyvät eteenpäin muiden ohjelmoijien toimesta.

Ritchie tulee jäämään tietojenkäsittelyn historiaan samalla tavalla kuin monet muut suurmiehet (Charles Babbage, Ada Lovelace, Steve Jobs, Tim Berners-Lee jne).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.