lauantaina, heinäkuuta 30, 2011

Blu-ray ostoksilla

Lueskelin netistä 3D-kyvykkäiden blu-ray soitinten vertailuja ja totesin, että Sony
BDP-480 on arvioitu parhaaksi monissa testeissä. Erityisesti blu-ray levyjen nopea lataaminen ja erilaisten mediatiedostojen toiston tuki on hyvällä tasolla.

Kävimme vaimoni kanssa Gigantissa ja päädyimme BDP-S580 -malliin sen sisältämän WLAN-adapterin vuoksi. 480-malli oli toistaiseksi loppu ja oletan, että 580 on käytännössä korvaamassa sen.

Malli on hämmästyttävän pieni ja Samsungin 3D blu-ray -soittimet ovat ihmeen muovisia ja blu-ray levy työnnetään niissä laitteen sisään etupaneelissa olevasta aukosta (samaan tapaan kuin PS3:ssa). Sonyn runko on metallia ja siinä on erillinen levyn latauskelkka, kuten useimmissa DVD-soittimissa. Koska Samsungin blu-ray toistimissa on käytännössä samat verkkopalvelut kuin televisiossakin, päätimme senkin vuoksi suosia tässä Sonyä.
Sony BDP-S580 laitehyllyllä

Lisäksi ostin Logic-merkkisen 1.4 -standardin mukaisen HDMI-kaapelin ja valtameriä esittelevän 3D-dokumentin. Mukaan tarttui myös pari muuta 2D elokuvaa. Edullisen hinnan vuoksi paketissa ei ole kuin kaukosäädin ja patterit itse soittimen lisäksi. Sekä HDMI- että mahdollinen äänikaapeli pitää muistaa hankkia erikseen.
Blu-ray soittimen kaukosäädin vasemmalla, pleikkarin säädin oikealla

Sonyn kaukosäädin on tuttu pleikkarin blu-ray kaukosäädintä käyttäneelle. Soittimen valikot toimivat pleikkarin tapaan ja laite halusi myös päivittää firmware-laiteohjelmistonsa heti verkkoon kytkeydyttyä. Kun se oli asennettu ja laite käynnisti itsensä uudelleen, oli menuun ilmestynyt hyvä joukko uusia webpalveluita: uutisia, urheilua ja videopalveluita.

3D-käytössä laite toimi kuin unelma ja sen tuulettimesta ei kuulunut mitään elokuvan katsomisen aikana. Pienen koon vuoksi ilma mahtuu hyvin kiertämään soittimen laitetasolla.

Laitteessa on sekä komponentti- että komposiittilähtö. Äänille on optinen ja koaksiaalinen digitaalilähtö ja analoginen RCA-lähtö. Kuvalle ja äänelle on myös HDMI 1.4 -lähtö ja verkkoyhteyttä varten RJ45-liitäntä. Laitteessa on myös sisäänrakennettu WLAN-sovitin. Etu ja takapaneelissa on erikseen USB-liittimet, joista taaimmaiseen liitetty USB-massamuisti toimii mm. BD-Live -palvelujen talletuspaikkana.

Miellyttävä yllätys oli se, että kun soittimen kytkee kaukosäätimestä päälle, myös televisio käynnistyy ja vaihtaa sisääntuloksi oikean HDMI-liittimen. Kun television sammuttaa, sammuu blu-ray -soitin itsestään vähän ajan kuluttua. Näin vaikka laitteet tulevat eri valmistajilta!

Laitetta voi etäohjata myös älypuhelimella: ilmeisesti tuki löytyy Androidille ja iPhonelle. Koska emme omista niitä, ei tätä ominaisuutta ole vielä päässyt testaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.