sunnuntaina, marraskuuta 27, 2022

Ruuvitag-anturi

Hankin Black Friday -kampanjasta pari Ruuvitag-anturia. Ne olivat Black Friday -kampanjassa 15% tarjouksessa. Olen ostanut anturit omalla rahallani ja tämä artikkeli ei ole kaupallinen yhteistyö.

Ruuvitag-anturi

Ruuvitag on pieni paristokäyttöinen langaton anturi, joka mittaa lämpötilaa, ilmankosteutta, ilmanpainetta ja liikettä. Dataa voi tarkastella mobiilisovelluksen avulla, joka kerää Bluetooth-yhteydellä anturin lähettämät tiedot.

Pakkauksen sisältö

Pakkauksessa tuli itse anturin lisäksi kaksi tarraa, pikaohje ja vähän pidempi esitteen kaltainen ohje Ruuvi-anturin käyttämisestä.

Ohjeet

Tarra 1

Tarra 2

Ohjeissa vahvasti suositellaan Ruuvi Gateway-ohjaimen hankkimista. Se kerää anturin tiedot ja jakaa ne WiFi-yhteyden kautta automaattisesti Ruuvin pilvipalveluun, josta mittatietoa voi käyttää haluamaansa tarkoitukseen. Laitteessa on tagien radiotaajuudelle optimoitu anntenni, jonka avulla se voi kerätä antureiden tietoa laajalta alueelta.

Myyntipakkauksen sisältö
Anturin
suojakansi

Anturin sisällä on muoviliuska, josta vetämällä paristo kytkeytyy piirikortin kontaktiin ja laite alkaa toimia. Kotelo on tiivis ja varustettu ohuella tiivisterenkaalla. Lisäksi kannen ja kuoren välissä on pieni rako, josta sen voi tarvittaessa avata. Kannessa on myös jonkinlaisella suodattimella varustettu aukko, josta ilmankosteutta mitataan.


Anturi kotelon sisältä

Asensin Ruuvi Station puhelinsovelluksen Android-version. Sovellus pyyytää kirjautumaan Ruuvi-palveluun ja lähettää annettuun sähköpostiin 4-merkkisen koodin, jolla luodaan Ruuvi-tili, jonne anturin tietoja kerätään.

Ruuvi Station -puhelinsovellus

Sovellus päivittää tietoja lähes reaaliajassa ja siinä voi lisätä anturista otetun valokuvann ja nimetä sen, jos käytössä on useita antureita. Mittaustiedoille voidaan asettaa hälytyksiä, jos annettu mitttaraja ylittyy tai alittuu. Sovelluksesta voi myös tilata suoraan lisää antureita tai Ruuvi Gateway-ohjaimen.

Mittausdatan visualisointi

Ruuvitag-anturi tallettaa tietoja 5 minuutin välein. Jos puhelinsovellus ei ole Bluetooth-kantaman sisällä, se osaa kerätä anturin tallettamat tiedot 10 päivän ajalta.

Laitteesta tulee todella laadukas mielikuva ja käyttöönotto on tehty helpoksi.

Aion sijoittaa toisen anturin joko parvekkeellemme tai autokatokseen, mutta lopullista paikkaa en ole vielä päättänyt. Toinen anturi saattaa päätyä saunaan.

Tarkoitus on myöhemmin kerätä anturin tiedot omalla ympäristöllä, ilman Ruuvi-pilvipalvelua. Siitä kirjoitan myöhemmin.

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.