torstaina, syyskuuta 04, 2014

Näppisostoksilla

Posti (tai matkahuolto) oli toimittanut Jimmsin lähettämän paketin lähi-Siwaan, josta hain sen kotimatkalla.
QPAD MK-50


Paketista löytyi uusi näppäimistöni, QPAD MK-50. Se on mekaaninen pelinäppäimistö, jonka näppäimet ovat varustettu Cherry MX sarjan punaisilla kytkimillä. Punaiset kytkimet ovat kevyet, eivätkä pidä kovaa ääntä kirjoittaessa. Ne on erityisesti tarkoitettu yleiskäyttöön ja pelaamiseen. MX-sarjan kytkimille on saatavilla vaihtonäppäinhattusarjoja, joilla voidaan entisöidä tai tuunata näppäimistöä omaan makuun.

Kytkimet kestävät 50 miljoonaa painallusta jokainen. Niistä ei lähde näppäintä pohjattaessa kolahtavaa ääntä ja painallus on lineaarinen, eli painuu suoraan pohjaan kevyellä näppäinvoimalla (45 grammaa).
PS/2 to USB adapteri

Näppäimistö on yksi edullisimpia suomessa myytäviä mekaanisia näppäimistöjä. Siinä ei ole mitään ylimääräistä. Mukana on vain PS/2 to USB adapteri ja pussi jossa 4 ylimääräistä punaista näppäinhattua ja näppäinten poisvedin. Lisäksi toimitetaan rannetuki, joka voidaan kiinnittää näppäimistön etureunaan ja kääntää myös näppäimistön etureunan alle.

Pakkauksen sisältö
Laatikossa on mukana vielä pikaohje, jossa lähinnä neuvotaan kaapelin kytkentä ja miten näppäimistöön integroidut mediatoiminnot toimivat (fn-näppäin ja 1-6 näppäimen yhteispainalluksena).

Näppäimistö toimii ilman erityistä asentamista sekä Windowsissa, Macissa että Linuxin puolella.

Näppäimistö on selkeä ja sillä on helppo kirjoittaa. Näppäinhattujen merkinnät on tehty laserilla, joten niiden pitäisi kestää hyvin kulutusta.Välilyönnissä oleva iso Q-kirjain tuntuu selvästi käteen, eli se on koholla näppäimen pinnasta.
Näppäinten merkinnät on tehty selkeästi

Yllättäen näppäimistön takareunasta löytyy muotit USB-jakajalle. Tälle olisi ollut kyllä käyttöä, nyt hiiren USB-johto piti viedä tietokoneen toiseen USB-porttiin. Aiemmin se oli kiinni vanhassa Logitech-näppäimistössä.
USB-hubin paikka
Näppäimistö on laadukkaan tuntuinen. Toivon että se ei kerää likaa ja kestää käyttöä seuraavat 10 vuotta. Suurin minuus on tuo lisä USB-liittimien puute. Muistitikku tai hiiri on näppärä liittää suoraan näppäimistöön.

Näppäimistö on melko pienikokoinen, koska siinä ei ole mitään ylimääräisiä ulokkeita tai näyttöjä. Näppäimistökaapelin pituus on tavanomainen 1,8 metriä.

Näppäimistön koeajoa
Huomasin juuri, että näppäimistön merkkivalot (Numlock, Capslock, Scroll lock) ovat siniset. Ne sopivat hyvin yhteen Fractal Design koteloni sinisten merkkivalojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.