lauantaina, toukokuuta 03, 2014

Lisää levytilaa

Tilasin CDONin tarjousmyynnistä lisää kovalevytilaa, eli Segaten 4 teran ulkoisia kovalevyjä.
Laatikosta löytyy kovalevyjä
Kovalevykotelo, virtalähde, USB3-kaapeli


Kuoret lähtivät mukavasti auki varovasti vääntelemällä ja niiden sisältä löytyy ST4000DM000 sarjalainen 4 teratavun Desktop-kovalevy. Tämä on 5900 kierrosta minuutissa pyörivä SATA-III levy, jossa on 64 megatavua sisäistä välimuistia. Segate lupaa sille 148 - 180 MB/sec keskimääräisen ja maksiminopeuden datan siirtämisessä.

Uusi kovalevy kuluttaa äärimmäisen vähän, vain 3.6 wattia kun se pyörii idle-tilassa. Tämä perustoo Tom's harwaren mittaukseen.
Sisällä normaali SATAIII kovalevy

Käynnistin Ubuntun 14.04 desktop live-kuvalla NASiani. Testasin ensin yhdellä kovalevyllä ja vanha sotaratsuni, HP Microserver N54L tunnisti levyn okein! Se näytti olevan osioitu siten, että sen alkuun oli tehty yksi 500 GT:n ntfs-formaatissa oleva partitio. Poistin tämän Ubuntun levytyökalulla ja loin partedillä 4 kilotavun sektorikoolle alustetun ison partition sen tilalle.

Sen jälkeen revin kaikki loputkin kotelot auki, poistin vanhat NASissa olleet pikkulevyt niiden kelkoista ja kiinnitin uudet levyt niiden tilalle.

Kun käynnistin NASin, se valitti jotain päivämäärästä, joka oli sen mielestä helmikuussa. Ja nyt boot-osiolla oli uudempi päivämäärä. Kyllästyin ja asensin Ubuntun 14.04 serveriversion muistitikulle ja käynnistin asennuksen siltä. Asensin uuden serveri-asennuksen  vanhan Ubuntu-serverin päälle. En määritellyt uusille kovalevyille lainkaan osioita tässä vaiheessa. Kun grub piti asentaa, se valitti, ettei voi kirjoittaa ensimmäiselle kovalevylle, enkä keksinyt miten voisin sen asentaa viidentenä olevalle käyttöjärjestelmälevylle.

Käynnistin koneen uudestaan Ubuntu live-kuvalla, asensin boot-rescue ohjelman ja annoin sen asentaa grubin uudestaan. Sen jälkeen kone käynnistyi ongelmitta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.