maanantaina, huhtikuuta 21, 2014

Ubuntu Onelle korvaaja

Ubuntun mukana on tullut Ubuntu One -pilvipalvelu, jossa on voinut ilmaiseksi säilyttää 5 GB edestä omia dokumentteja. Tämä on ollut tosi näppärä tapa jakaa tiedostoja eri tietokoneiden ja laitteiden välillä.

Nyt Canonical on ilmoittanut, että se lakkauttaa Ubuntu One palvelun. Siihen liitetty musiikkikauppa ja lisätilan myynti eivät kata palvelun kustannuksia. Palvelu päättyy tämän vuoden kesäkuun 1. päivä ja pian sen jälkeen siellä olevat tiedostot poistetaan. Canonical miettii vielä mitä se suosittelee palvelun vaihtoehdoksi.

Katselin muutamia blogikirjoituksia mahdollisista vaihtoehdoista. Dropbox olisi ollut näistä mielenkiintoisin, koska minulla on sinne jo account, mutta tilaa minulla on vain 2,5 GB.

Törmäsin sitten The Fan Club Grive-tools ohjelmaan, joka tarjoaa vastaavan lokaalin kansion synkronoinnin Google Drive -palveluun. Siellähän jokaisella on 15 GB vapaata tilaa. Ratkaisu perustuu grive-nimiseen komentorivityökaluun, joka tarjoaa synkronoinnin paikallisesta kansiosta Google Drive palveluun.
Grive indikaattori

Asentaminen tapahtuu liittämällä The Fun Clubin repository Ubuntuun ja asentamalla grive-tools metapaketti. Seikkaperäiset kuvilla varustetut ohjeet siihen löytyvät täältä:
http://www.thefanclub.co.za/how-to/ubuntu-google-drive-client-grive-and-grive-tools

Seurasin ongelmitta noita linkin ohjeita ohjelman asennuksessa. Ohjelma luo paikallisen Google Drive -kansion ja synkronoi sen sisällön Googlen Drive -palveluun taustalla.

Raahasin Ubuntu One -ḱansion sisällön Google Drive -kansioon ja hetken kuluttua koneeni sanoi synkronoinnin olevan valmis. Nyt Ubuntu One voi poistaa tiedostoni.

Seuraavaksi tämä pitää asentaa vielä pöytäkoneelle. Puhelimella ja Windowsissa voi tiedostoja katsoa / hakea myös normaalisti Google Driven webbiliittymästä.

Huom. Ohjelma ei tue Google Docsilla luotujen tiedostojen kopiointia paikalliseen kansioon, ne pitää edelleen käsitellä web-käyttöliittymässä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.