lauantaina, huhtikuuta 19, 2014

ADSL modemin päivitys

Liittymäni on välillä pätkinyt. Verkossa on ollut pari puhelinta, pari tietokonetta, tabletti ja mahdollisesti blue-ray soitin jne. Välillä verkko on kadonnut kaikilta vähäksi aikaa ja toipunut sitten muutaman minuutin aikana.

Koska ADSL-modemini on jo vanha, aloin katsella sille vaihtoehtoa. Luin forumeilta kommentteja ja selailin verkkokaupan vaihtoehtoja.

Päädyin lopulta tähän malliin: http://www.verkkokauppa.com/fi/product/40275/drfrm/ZyXEL-VMG8924-B10A-Wireless-AC1600-Gigabit-ADSL2-VDSL2-modee

Irrotin vanhan modeemin ja laitoin uuden sen tilalle. Vaihdoin asetuksista aliverkon asetuksen vastaamaan vanhaa ja sen lisäksi piti vielä ADSL-linjan parametreja säätää, niitä se ei osannut itse haistella.

Nyt verkon nopeus kasvoi 19 megabitistä 21 megabittiin. Lisäksi sain 5 gigahertsin taajuudelle WLAN-yhteyden, joka on toistaiseksi ainoita 5G-verkkoja tässä ympäristössä.
Uusi modeemi kaapin kylkeen kiinnitettynä

Aika näyttää, katoaako verkon pätkiminen vai oliko kyseessä operaattorin aiheuttama vika.

Laite on nyt kiinnitettynä kirjahyllyn kylkeen, koska uusi virtajohto on vanhaa lyhyempi eikä laite ylettynyt olemaan kaapin päällä kuten edellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.