tiistaina, lokakuuta 28, 2014

Uusi tietokonenäyttö

Ostin uuden näytön käytettynä. Se on Dell UltraSharp U3014.

Näyttö on 30-tuumainen ja 2560 x 1600 resoluutiolla. Se on PremierColour näyttö, joka on tehtaalla näyttö kerrallaan kalibroitu. Kalibroinnista on pakkauksen mukana oma paperinsa. Näyttö tukee peräti 99% AdobeRGB -väreistä.
Uusi näyttö paikallaan työpöydällä


Näyttö tunnistui suoraan, mutta sen kuva oli todella palikoitunut ja kirjaimet näkyivät rakeisina. Vaihdoin vanhan näytön kanssa olleen single-link DVI-kaapelin näytön mukana tulleeseen dual-link kaapeliin niin sain kuvan virheettömäksi. Päivitin myös Nvidian ajurit ja näyttö tunnistui oikein ja oikealla resoluutiolla suoraan kirjautumisruutuun.

Työtilaa löytyy
Näytössä on 4 usb-liitintä ja kaikki mahdolliset digitaaliset tulot (DisplayPort 1.2, mini-DisplayPort, DVI-D ja HDMI).

Näyttö voi toistaa miljardi eri värisävyä ja siinä on 6 millisekunnin vasteaika (harmaasta harmaaseen). Näyttö sopii hyvin graafiseen työskentelyyn, mutta varsinainen pelinäyttö se ei ole.

Vanhaan 24-tuumaiseen full-HD näyttöön verrattuna  tässä on reilusti lisätilaa ja fonttien kokokin tuntuu nyt heti luonnolliselta, eli ne ovat saman kokoisia oletuksena mitä vanhassakin näytössä.

Näyttö on tukeva ja laadukkaan tuntuinen. Mattapinta (sekä näytön pinta että kehykset) ei kiillä loisteputken valossa ja näyttö vaikuttaa todella laadukkaan tuntuiselle. Lisäksi syvyysmitta on käytännössä sama mitä jo 10 vuotta palvelleessa Samsungin littunäytössä (SyncMaster 244T) eli se ei vie pöydältä kuin vähän enemmän tilaa sivusuunnassa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.