perjantaina, elokuuta 24, 2012

Verkkokorttiostoksilla

Hankin kotipalvelimeeni järeämmän verkkokortin. Uusi kortti on Intelin dual-port PCI-Express x4 -kortti, jossa kaksi gigabitin ethernet-porttia. Kortti on IBM:lle brändätty, mutta vastaa täysin Intelin vastaavaa mallia.
Uusi verkkokortti

Kortti on ns. low profile versio, joka tarkoittaa sitä, että se on matalampi kuin normaalit lisäkortit. Proliant Microserver sisältää kaksi low profile lisäkorttipaikkaa.

Tavoite on varata useampi IP-osoite samalle koneelle ja käyttää niiden kautta palvelinohjelmia kuin ne olisivat eri palvelimissa. Myöhemmin ohjelmistot voi tarvittaessa siirtääkin eri palvelimelle.

Asentaminen on jonkin verran työläs. Kone pitää avata ja emolevy vetää ulos, jotta lisäkortin saa paikoilleen. Lopuksi kortti ja emolevy työnnetään paikoilleen, ruuvataan kiinnitysruuvit kiinni ja kiinnitetään irrotetut kaapelit paikoilleen.
Proliantin lisäkorttipaikat

Aluksi kone ei tunnistanut kuin emolevylle integroidun verkkokortin, mutta pikku googlauksella sain selville, että minun täytyi lisätä uudet verkkokorttimääritykset /etc/network/interfaces tiedostoon. Nyt koneella on kolme IP-osoitetta ja voin käyttää eri palveluja näistä.

Ensimmäiseksi asensin squid-välimuistipalvelimen toimimaan yhteisenä proxynä kotiverkon koneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.