torstaina, huhtikuuta 21, 2011

WLANin laajennus

Olen jonkin verran käyttänyt kännykkää meillä yläkerrassa WLANin yli ja samoin tyttären miniläppäriä ja valitettavasti yhteys tahtoo välillä pätkiä ja kadota.


Ostin käytettynä Zyxel ZyAIR G-1000 WLAN-tukiaseman. Se on 802.11b ja g-nopeudet osaava tukiasema. Siihen näytti löytyvän hyvin ohjeita ja sivustoja.

The ZyAIR G-1000 is a Wireless LAN Access Point compliant with the IEEE 802.11g standard. The ZyAIR G-1000 delivers higher data rates of up to 54Mbps and is a highly secure, reliable, and easy-to-use wireless LAN solution for residential and business applications. Standard features include powerful security mechanisms such as IEEE 802.1x user authentication and Wi-Fi Protected Access (WPA), both of which allow users to communicate and access data with efficient link quality and high-level network security.

Vermeeseen oli jo valmiiksi ladattu uusin firmware. Laitteessa on vain muuntajan pistoke ja sen vieressä LAN-kaapelin pistoke. Konfiguroin sen käyttämään eri taajuuskanavaa kuin ADSL-modeemin WLAN ja käänsin WEP-salauksen päälle. Tätä helpommaksi ei WLAN-verkon laajentaminen voi juurikaan tulla.

Nyt tyttären miniläppäri toimii 54mbit nopeudella kuin olisi lankaverkossa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.