perjantaina, kesäkuuta 04, 2010

Näytönohjain saapui

Uusi näytönohjain saapui postiin.
Pakkaus

Paketissa on itse näytönohjain, pikaohje, CD-levy, jolla Windows-ajureita, sekä kuponki, jolla saa ladata jonkun ohjelman (Powerdirector 8 HE) Nvidian saitilta. Pakkaukseen on myös painettu kolo jonkinlaiselle edapterille, mutta sellaista ei toimiteta tämän näytönohjaimen mukana.
Pakkauksen sisältö

Näytönohjain on todella simppeli, muutama komponentti itse grafiikkapiirin ympärillä, sekä 8 kpl muistipiirejä. Kondensaattorit ovat alumiinisia, ns solid state -kondensaattoreita, sekä kelat on pakattu metallikuoriin, jonka pitäisi estää niiden vinkuminen. MSI kutsuu tätä teknologiaa Military Class concept:ksi. MSI lupaakin komponenteille 10 vuoden takuun täydellä kuormalla käytettynä. Pelikoneessa luvataan 12 vuotta käyttöikää ja toimistokoneessa 40 vuotta.


Jäähdytys-siili on iso alumiininen ja sen keskellä helposti puhdistettavissa oleva muovinen tuuletin. Liittiminä on HDMI, VGA ja DVI-D. Full-hd 1080p-tuki ja dual-link HDCP-tuki löytyy elokuvien katselmeiseksi. HDMI-litin on 1.3a -tasoa.

Jos käyttäisi ohjainta Windowsin puolella, se tukisi DirecX 10.1 Sharder Model 4.1 teknologiaa windows-peleissä. 10.04 Ubuntussa vakiorepositorystä asennetulla Linux-ajurilla glxgears antaa
19631 frames in 5.0 seconds, joten tulos peittoaa vanhat näytönohjaimeni helposti. Jos muistan oikein, integroitu Intel antoi vajaan 4000 framea.


Nvidian asetusohjelma osaa kertoa näytönohjaimesta mukavasti lisätietoa ja myös lämpötilan ja kuinka kovaa sen tuuletin pyörii. Ohjain osaa myös säätää omaa kellotaajuuttaan ja tehonkulutusta kuormituksen mukaan. Ohjain voidaan tarvittaessa pakottaa myös jatkuvaan maksimisuorituskykytilaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.