lauantaina, kesäkuuta 12, 2010

Prismasonic-linssin asennus

Päätin asentaa Prismasonicin anamorfisen linssin kotiteatteriin.

Aloitin purkamalla kattotelineen paketista.
Kiinnitin telineen linssin kiinnitysrautaan ja sen jälkeen lisävarren telineeseen.
Yhdistelmän kanssa siirryin kellariin, missä katto-osa piti kohdistaa oikeaan paikkaan ja porata sille 10 mm reiät kattoon. Tykki on kiinnitetty samanlaisella telineellä paikoilleen.

Ensin tykin ollessa paikoillaan, piti mitata, mihin kohtaan linssin teline tulisi sijoittaa. Kun päästiin poraamaan, piti tykki irroittaa telineestään, jottei sitä tulisi liattua porauspurulla.

Päätin selvitä kahdella kattoruuvilla, koska itse linssi ei paina paljoa ja reikiä on hankala saada osumaan kohdalleen ylöspäin porattaessa.

Lopuksi tykki ja linssi kiinnitetään katto-osaan. Epsonin linssi on niin iso, että se ei mene linssin etuosan sisälle, mutta on onneksi niin suuri, että se osuu linssin etuosaan molemmilta puoliltaan. Näin linssi kahdistuu varmasti samaan tasoon tykin kanssa.


Kun laitoin tykin päälle, oli kuva vähän sivussa, mutta pienellä linssinsiirrolla se asettui kankaan keskelle. 

Kuva ensin kun prisma on passtrough-asennossa:
Venytetty  100" wide-kuva, ilman kohdistamisen hienosäätöä:
 
Lopuksi siivosin paikat ja pesin teatterihuoneen lattian. Kiinnitin myös toisen takakaiuttimen taakse tehdyn akustiikkalevyn, joka on ollut seinää vasten viime kesästä asti.

Katselin anamorfisella kuvalla (2.39:1) Alien versus Predator ja Zombieland -elokuvat Blu-ray levyltä ja täytyy sanoa, että isompi kuva todella päästää tykin oikeuksiinsa. Avaruuskohtauksissa tuntui samalta kuin elokuvateatterissa eli iso kuva todella vie mukaan tapahtumiin.

AVP-elokuvassa tekstitys kohosi hyvin kuva-alalle, mutta Zombielandissa toinen tekstitysrivi jäi näkyvän kuva-alan ulkopuolelle. Onneksi dialogia on melko helppo seurata englanniksi. Ainoastaan naispääosan esittäjän kommenteista ei tahtonut aina saada selvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.