lauantaina, tammikuuta 17, 2015

Tiskikoneen käytöstä ajatuksia

Olen miettinyt tiskikonetta täyttäessäni, kuinka täytenä se kannattaa laittaa pesemään ja kuinka sijoitan astiat sinne. Koitan tiskata koneen mahdollisimman täytenä ja jos olen liannut jotain vähän omistamiani astioita tai ruokailuvälineitä, joita tarvitsisin, joko tiskaan ne käsin tai täytän konetta esimerkiksi kahvinkeittimen osilla tai mikroaaltouunin suojakuvulla, joita en tiskaa jokaisen käytön jälkeen. Yleensä huuhtelen nämä kuumalla vedellä käytön jälkeen ja valutan ylimääräiset vedet pois.


Sanon sen tässä kuitenkin ääneen, että en ole hankkinut tiskikonetta ekologisista syistä vaan siksi, että se säästää aikaa ja vaivaa mukavasti. En jätä tiskejä altaaseen odottamaan vaan laitan ne heti koneeseen odottamaan pesua. Jos olen liannut vain yksittäisen kahvikupin, sen tiskaan käsin suoraan odottamaan seuraavaa käyttöä.

Tiskikoneeni ohjekirjan mukaan likaisimmat astiat tulee sijoittaa koneen alakertaan. Sijoitan yleensä astiat vähän vinoon, jotta niiden likaisin pinta ottaisi vastaan parhaiten vesisuihkut. Daily Mailin jutun mukaan, astiat kannattaisikin sijoittaa täysin ympyrän  muotoon kohti koneen keskustaa, jotta ne puhdistuisivat parhaiten. Toinen vinkki on se, että likaisimmat astiat sijoitetaan koneen keskiosaan ja vähemmän likaiset ulkoreunalle.

Helsingin sanomien mukaan esitiskaamista tai astioiden huuhtelemista ei tarvita, joten en tee huuhtelemista, jos olen laittamassa konetta käyntiin. Normaalisti pesen koneen 2-3 kertaa viikossa ja en halua että sieltä tulee pilaantuneen ruoan hajua kun koneen luukun avaa.

Itse esitiskaan astiat, jotta kone pysyy raikkaana eikä sen sihdit menisi tukkoon. Sihdit osaan irrottaa ja ne tiskaan käsin noin kahdesti vuodessa.

Pesun jälkeen avaan koneen luukun, jotta loppu vesihöyry pääsee koneesta ulos. Ainakin terävien veitsien reunat tahtovat ruostua, jos ne jäävät koneeseen pitkäksi aikaa tai terän reunaan jää vesipisaroita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.