sunnuntaina, lokakuuta 14, 2012

Päivitys jatkuu

Kone jauhoi laskentaa yön yli ongelmitta. Prosessorin lämpötila pysyi hyvin kurissa ja Debian ilmoitti prosessorin ytimien lämpötiloiksi +27.8°C ja +29.8°C.

Debian ei kuitenkaan tunnistanut emolevyn äänipiiriä eikä asentanut tarvittavaa mptsas ajuria, kun lisäsin LSI:n kontrollerin PCI-express väylään. Lisäksi oletus-ydin näki koneesta vain 3 GB muistia -- sen päivitin jo aikaisemmin bigmem-kerneliksi.

Päätin kokeilla konetta Ubuntun live-musititikulla. Ubuntu tunnisti levyohjaimen heti ja asensi  oikein sen tarvitsemat ajurit.
Uusi levyohjain on tunnistettu
Ohjaimen firmware oli versiota 1.32.00.00 ja BIOS-versio 6.34.00.00. Koska LSI tarjoaa uudemmat, päivitin ne. MS-DOS muistitikulta ajettuna päivitysohjelma ei nähnyt korttia, mutta Ubuntun komentoriviltä homma onnistuu. Alla olevasta kuvankaappauksesta näkee myös käytetyt komennot.
Firmwaren ja BIOSin päivittäminen onnistui
Koneen käynnistyessä sen varusohjelmiston 2010-07-12 päiväys kasvoi päivämäärään 2011-08-24. Lisäksi firmware-versio nousi versioon 1.33.00.00 ja BIOS versioon 6.36.00.00. Käytin firmwarena IT-versiota (Initator-Target), koska sen kautta levyt näkyvät järjestelmään yksitellen ja mm. niiden SMART-arvoja voidaan lukea. RAID-firmware (IR) piilottaa levyt, koska käyttöjärjestelmälle näkyy vain niistä yhdistetty virtuaalilevy.

Olin myös ajatellut ajaa kokeeksi ZFS-tiedostojärjestelmää. Asensinkin Ubuntun ZFS-ajureilla.

Noudatin täsmälleen tätä HOWTO-ohjetta:
https://github.com/dajhorn/pkg-zfs/wiki/HOWTO-install-Ubuntu-to-a-Native-ZFS-Root-Filesystem

Lopuksi asentelin koneelle apachen, boinc-clientin ja muutaman muun ohjelmiston. Nyt kone toimii ZFS-levyltä ja järjestelmää voidaan helposti laajentaa, kunhan saan hankittua lisää levytilaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.