Päivitin Ubuntun jakeluversion läppärille kesäkuun puolivälissä. Tämä oli siinä mielessä pettymys, että uusi Ubuntu 13.04 ei tuonut oikeastaan käyttäjän kannalta mitään uutta parannusta. Lisäksi hakutietojen lähettäminen verkkoon pitää itse estää...
Päivityksen tein kun toivoin saavani koneelle uudemman flash-asiakasohjelman. Se oli kuitenkin edelleen sama versio kuin 12.04:ssä, joka koneella oli. Siinä mielessä päivitys oli täysin turha. Jos jotain muuta oleellista on samalla päivittynyt, en ole huomannut...
Joka tapauksessa asennusohjelma hukkasi Windowsin. Se
ylikirjoitti röyhkeästi grubin kohdan, jossa viitattiin Windowsin
käynnistykseen. Joten käyttelin muutaman viikon pelkää Ubuntua. Tämä siitä syystä, että poistin asennuksen ajaksi kovalevyn, jolla Windows majailee (en halua sen menevän Ubuntusta sekaisin).
Tänään laitoin Windows-kovalevyn ultrabay-kelkkaan ja muistelin, miten sillä olevan Windows-asennuksen saa Ubuntuun kivuttomimmin. Se tapahtuu boot-repair -ohjelmalla. Ohjelman kotisivut ovat täällä:
Asensin ohjeen mukaan ohjelman. Asensin sen siis toimivaan Ubuntu-ympäristöön enkä käynnistänyt sitä erilliseltä cd-levykuvalta tai Ubuntun live-asennuslevyltä. Helppoa!
Ajoin boot-repair ohjelman graafisessa ympäristössä ja uudelleenkäynnistin koneen kun sitä pyydettiin. Grubiin oli ilmestynyt Windows-vaihtoehto ja kone käynnistyi siitä kauniisti Windowsiin. Nyt ajelen windowsiin päivityksiä, joita oli reilussa kukaudessa kertynyt 32 kpl.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Voit jättää kirjoitukseen liittyvän kommentin.